donderdag 25 september 2008

Omschrijving installatie

The mindstate machine

Onze installatie zal bestaan uit een afgesloten ruimte waarin de gebruiker kan binnen treden en een ritueel kan ondergaan die inspiratie moet opleveren om vervolgens in een creatieve mindstate te komen.

Wij willen de gebruiker blootstellen aan een enorme overvloed aan audio- visuele input.
Dit willen we doen d.m.v. animaties, video, geluid, licht, wind en eventueel rook.
Na deze storm van inspiratie heeft de gebruiker de mogelijkheid om middels een knop of door achterover te gaan hangen in een ligstoel de input te stoppen en een moment van rust te creëren waarin de gebruiker de input rustig tot zich kan nemen en zichzelf te openen voor creatieve gedachten.

Voordat de gebruiker de installatie betreedt maakt deze een keuze uit vier verschillende moods of genres door middel van het kiezen van een kaart. Deze kaart kan in de machine gestopt worden waardoor een bepaald scala aan effecten, audio en visualisaties geladen worden en aan de gebruiker worden gepresenteerd.

Na maximaal 2,5 minuten faden alle effecten, audio en visualisaties weg en word er een rustpunt gecreëerd.
De gebruiker zal in een ligstoel zitten en op deze manier de input enigszins relaxt op zich af kunnen laten komen.
De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om de input te stoppen op het moment dat hij of zij het idee heeft dat ze genoeg input hebben om tot een creatief proces te komen. Dit kan of door het indrukken van een grote knop of door achterover te leunen in de ligstoel waardoor een symbolisch rustpunt word gecreëerd.

De beelden zullen middels een beamer op een wit doek worden geprojecteerd om de gebruiker het gevoel te geven dat ze er echt middenin zitten.
De ruimte zal ook voorzien zijn van lampen, speakers, ventilatoren en een rookmachine om het effect te versterken.

2 opmerkingen:

Kostas zei

helemaal correct geformuleerd

Maus zei

Goede formulering en juiste woord keus, niets aan op te merken.